1

Wat zijn stacked symbolen?

Speel jij vaak op (virtuele) slotmachines en wil jij meer winnen in een spannend spel? Dan zijn slotmachines met stacked symbolen misschien wel wat voor jou. Maar wat zijn stacked symbolen en hoe werken ze? Wij hebben voor jou een duidelijk overzicht gemaakt over deze spannende symbolen.

Wat zijn winlijnen?

Voordat we het kunnen hebben over stacked symbolen, is het eerst belangrijk dat je weet wat winlijnen zijn. Als je op een slotmachine of slotkast speelt, zie je verschillende rijen waarop symbolen verschijnen. Winlijnen zijn lijnen op de slotkast waamee je een prijs kunt winnen. Vaak kun je met bepaalde combinaties van symbolen prijzen winnen op horizontale winlijnen, verticale winlijnen en zelfs zig-zag winlijnen. Deze lijnen worden ook wel bet lines genoemd.

Soms kun je zelf instellen hoeveel winlijnen je wil hebben. Hoe meer winlijnen je instelt, hoe groter de kans dat je iets wint. Natuurlijk verhoogt je inzet wel naarmate je meer winlijnen instelt. Je wint als je een aantal van dezelfde symbolen op een winlijn hebt staan. Deze symbolen zijn de plaatjes die je op de machine ziet. Op de traditionele fruitkasten, zijn dat plaatjes van verschillende soorten fruit.

Wat zijn stacked symbolen?

Stacked symbolen worden ook wel opgestapelde symbolen genoemd. Dit zijn symbolen die op elkaar gestapeld staan. Dat betekent dat je een aantal van dezelfde symbolen direct boven elkaar hebt staan op een rol. Een rol is een van de verticale lijnen die je ziet op je machine.

Als je stacked symbolen rolt, heb je vaak een prijs op meer dan één winlijn. Hierdoor kun je met één spel meer geld winnen dan met een slotmachine zonder deze optie. Maar het kan ook dat één rol met verkeerde stacked symbolen ervoor zorgt dat je helemaal geen winlijn hebt.

Je wint met stacked symbolen minder vaak, maar als je wint, win je grotere prijzen. Hierdoor is een spel met stacked symbolen een stuk spannender dan een spel zonder stacked symbolen.

Voordelen stacked symbolen

Waarom zou je ervoor kiezen om een spel met stacked symbolen te spelen?

Een reden om met stacked symbolen te spelen is dat je hogere prijzen kunt winnen. Je kan namelijk met meerdere winlijnen tegelijkertijd winnen. Als je de winst op een slotmachine soms wat karig vindt, kan een spel met stacked symbolen het winnen net wat leuker maken.

Gokken geeft natuurlijk echt een kick. Dat komt doordat de spellen zo spannend zijn. Je kan soms namelijk grote bedragen winnen. Dan zit je wel even in spanning te kijken. Met stacked symbolen vergroot je je potentiële winbedrag, waardoor het spel nog spannender wordt. Dat is natuurlijk niet voor iedereen een voordeel, maar als jij wel van wat spanning houdt, dan kan het goed zijn dat stacked symbolen het spel nog leuker maken voor jou.

Nadelen stacked symbolen

De spanning kan ook een nadeel zijn. Als jij gauw gestrest wordt, is een gokkast nog spannender maken niet de juiste optie voor jou. Je kunt dan beter een spel met meer zekerheid, maar met lagere prijzen spelen.

Met stacked slots kun je dus hogere prijzen winnen, maar het spel is ook grilliger. Als je één verkeerde rol hebt met stacked symbolen, kan het zomaar dat je daardoor helemaal geen winlijn hebt. Het volatile karakter van het spel kan een nadeel zijn.

Je kunt met stacked symbolen dus grote prijzen winnen, maar ook snel geld verliezen. Kun jij de spanning wel aan en wil jij graag een grote prijs winnen als je wint? Dan is een slot met stacked symbolen super leuk!

Terug naar het nieuwsoverzicht