1

Wat zijn nudge slots?

Als je vaak op slotmachines speelt, zul jij vast wel eens met de voeten gestampt hebben wanneer je één symbool mist, waardoor je net niet wint. Vooral als je de symbool die je nodig hebt net boven het symbool ziet staan dat je hebt gekregen. Je zou de rol wel willen vastpakken en wat naar beneden willen duwen. Nou, dat kan! Wij leggen jou uit wat nudges en holds zijn en hoe je ze gebruikt om toch nog te winnen als je eigenlijk geen winnende combinatie hebt.

Wat zijn nudges?

Nudges zijn een klassieke feature van de traditionele fruitautomaten of slot machines. Op deze machines heb je meestal drie rollen en één winlijn. Je hebt dus drie keer hetzelfde symbool naast elkaar nodig om te winnen. En dan ook nog op een specifieke lijn.

Met de nudge-functie, kun je nudges, of duwtjes, krijgen. Meestal krijg je zo'n duwtje na een aantal spellen. Als je deze nudge gekregen hebt, kun je hem gebruiken om één van de drie rollen een positie naar beneden te duwen. Meestal laten slotmachines je al zijn welk symbool je dan krijgt, waardoor je kunt besluiten of je je nudge wil gebruiken.

Je krijgt deze nudge vaak op een willekeurig moment of nadat je net bijna een winlijn had. Je kunt er dan voor kiezen om je nudge te gebruiken of om hem nog eventjes te houden. Meestal kun je een nudge een aantal beurten vasthouden.

Hoe gebruik je nudges?

Er zit wat strategie achter het gebruik van nudges. Je mag namelijk zelf bepalen wanneer je een nudge gebruikt en op welke rol. Soms kun je zelfs meerdere nudges in één spel gebruiken. Je moet dus goed kijken en nadenken voordat je een nudge gebruikt.

Je wil je nudge natuurlijk niet zo lang bewaren dat je hem verliest. Het is dan handiger om hem toch maar gewoon te gebruiken op een kleine win in plaats van de nudge te bewaren voor een mogelijk grotere win.

Als je meerdere nudges in één spel mag gebruiken, is het meestal een goed idee om dat te doen. Meerdere nudges vergroten je kans aanzienlijk om iets te winnen. Het is zonde om twee keer een nudge te verliezen als je ze ook allebei in hetzelfde spel had kunnen gebruiken om te winnen, zelfs als het maar een kleine winst is.

Wat zijn holds?

Een hold is een andere functie die je vooral tegenkomt op fruitmachines. De hold is een andere functie die je kan helpen je winkans te vergroten. Naast een nudge, kun je soms ook een hold krijgen.

De naam zegt het al: met een hold kun je een rol vasthouden. Je kunt er met een hold voor kiezen om twee rollen te draaien, terwijl de rol die je vasthoudt stil blijft staan. De hold vergroot je winkans niet erg veel. Het voordeel van een hold is dat je alvast zeker bent van één symbool op je lijn.

Hoe gebruik je holds?

Holds gebruik je door een rol te kiezen die je wil vasthouden tijdens je volgende draai. Er zijn over het algemeen twee manieren om een hold effectief te gebruiken.

Je kunt met een hold een bepaald symbool vasthouden. Je gebruikt deze optie als je een symbool hebt waarvan je er maar één nodig hebt om iets te winnen. Bij fruitmachines is dat meestal de kers. Door de kers vast te houden, kun je dus een kleine winst boeken.

Je kunt de holdfunctie ook gebruiken door een speciaal symbool vast te houden, zoals het jackpot symbool. Je vergroot je kans niet erg op deze manier, omdat je alsnog twee jackpots nodig hebt om te winnen. Maar twee dezelfde symbolen krijgen is al wat makkelijker dan drie.

Holds en nudges gebruik je dus om je winkans iets te vergoten. Je kiest zelf wanneer en op welke rol je deze functies toepast. Daardoor wordt er strategie van je gevraagd als je een hold of nudge krijgt. Maar dat maakt het spel alleen maar leuker! Meer tips om je winkans te vergroten? Lees dan dit artikel.

Bezoek Casino777!

Terug naar het nieuwsoverzicht